piatok 18. februára 2011

Tandemový zoskok

O čom je TANDEMOVÝ ZOSKOK?
Adrenalín. Napätie. Vzrušenie. Sloboda. Voľnosť. Rýchlosť. 


ČO JE TO TANDEMOVÝ ZOSKOK?
Až donedávna mali ľudia bez parašutistického výcviku možnosť zažiť voľný pád z niekoľkokilometrovej výšky len prvý raz a väčšinou aj naposledy. Dnes je však situácia našťastie úplne iná. Voľný pád v trvaní až niekoľkých desiatok sekúnd si môže užiť - a aj bezpečne prežiť - takmer každý človek bez akéhokoľvek predošlého parašutistického výcviku, či potreby investovania do drahého parašutistického vybavenia. Všetky úkony "vo vzduchu" za Vás urobí skúsený a vyškolený parašutista - tandem pilot, čo umožní Vám, pasažierovi, naplno si užiť krásu a adrenalín voľného pádu. 



KTO MÔŽE ABSOLVOVAŤ TANDEMOVÝ ZOSKOK?
Tandemový zoskok si môže vyskúšať takmer ktokoľvek. Na vykonanie zoskoku nie je potrebná lekárska prehliadka, pasažier však podpisuje prehlásenie o konaní na vlastnú zodpovednosť. Záväzné sú len rozmerové obmedzenia a spodná veková hranica pasažiera.
- Minimálna výška pasažiera - 130 cm.
- Maximálna hmotnosť pasažiera - 95 kg (resp. 110kg).
Minimálny vek pasažiera - 8 rokov.
V prípade, že pasažier ešte nedovŕšil 18 rokov, potrebuje súhlas zákonného zástupcu (vybavuje sa na mieste zoskoku). Ak sa zákonný zástupca nemôže dostaviť s neplnoletým pasažierom na letisko, pasažier sa musí preukázať písomným prehlásením spolu s notársky overeným podpisom zákonného zástupcu o súhlase s vykonaním tandemového zoskoku.


PRIEBEH TANDEMOVÉHO ZOSKOKU
Aby ste v krátkosti vedeli, čo Vás počas tandemového zoskoku čaká, odporúčame Vám dobre si prečítať nasledujúce riadky a v prípade potreby sa podľa nich individuálne zariadiť.  tandemovy zoskok - pripravaPo príchode na dohodnuté miesto tandemového zoskoku ("dropzónu" ) sa Vás ujme organizátor.
tandemovy zoskok - pripravaPo krátkych formalitách (podpísanie prehlásenia o konaní na vlastnú zodpovednosť, prípadné doplnenie objednávky a pod.) nasleduje Vaša príprava na zemi, ktorú už vykonáva Váš tandem pilot. (Od toho momentu až do momentu odstrojenia systému po pristáti je tandem pilot za pasažiera plne zodpovedný).
tandemovy zoskokTandem pilot vám oblečie, nastaví a pripevní tzv. tandemový postroj, systém, ktorý pasažiera púta k tandem pilotovi. Potom dostanete niekoľkominútové školenie o samotnom priebehu zoskoku (upozornenia o rizikách, poučenie kedy, ako a kam dať hlavu, ruky, alebo nohy, priebeh výskoku, poučenie o riadení padáku, priebeh pristátia atď.).

tandemovy zoskokDo výšky +4000 m Vás vynesie lietadlo alebo vrtuľník. Počas stúpania sa môžete kochať výhľadom, pozerať do objektívu, debatovať s ostatnými na palube - podľa Vášho aktuálneho rozpoloženia...
tandemovy zoskokVo výške približne 3000-3500 m prebehne posledná časť prípravy pred zoskokom - tandem pilot pripúta pasažiera k svojmu postroju a dá posledné inštrukcie.
Vo výške +4000 m lietadlo spomalí  a otvárajú sa dvere. Vaša chvíľa sa blíži - tandem pilot spolu s vami vstúpi do dverí...
tandemovy zoskok...a nasleduje výskok a voľný pád. Vašou jedinou úlohou už je len padať a padať, užívať si rýchlosť a smiať sa na kameramana :)
Po niekoľkých desiatkach sekúnd voľného pádu tandem pilot vo výške 1500 - 2000 m otvorí padák. Pocítite ťah nahor a padanie sa zmení na klesanie.

tandemovy zoskok - let na padaku
Po otvorení tandemového padáku (ktorý Vám v prípade Vášho záujmu môže tandem pilot nechať pri lete aj riadiť - je to jednoduché, bezpečné a je to sranda - na tandemovom padáku sú zdvojené riadiace šnúry a tandem pilot si riadenie plne prevezme najneskôr vo výške 500 m pred pristávacím manévrom) máte možnosť vychutnať si pohľad z úžasnej perspektívy, vo výške, kde sa letiacim vtákom pozeráte zhora na chrbát. 
tandemovy zoskok - pristatie
Počas približne 5-7 minútového klesania na padáku sa Vám otvorí výhľad na nádhernú prírodu.
Váš zážitok zavŕši šťastné pristátie (napriek tomu, že sa tejto časti zoskoku veľa ľudí obáva, nie je nato dôvod, nakoľko pristátie je hladké, pričom prvý kontakt so zemou má vždy tandem pilot).
tandemovy zoskok - pristatiePo pristátí nasledujú objatia s rodinou a priateľmi, ktorí netrpezlivo čakajú na zemi, pózovanie pred objektívmi a dlhotrvajúci skvelý pocit... 




www.shockjump.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára